100.000 € nerambursabili, pentru cei care doresc să înceapă o afacere în agricultură !

 

Acum începe promovarea fermelor mici, deoarece Uniunea Europeană lansează programul ”Noul Fermier”. Doritorii vor putea accesa o sumă consistentă. Cei care doresc să înceapă o afacere în agricultură vor fi sprijiniți prin programul ”Noul fermier”. Proiectul vizează persoanele trecute de 40 de ani care sunt dispuse să lucreze pământul ori să crească animale.

Prin programul “Noul Fermier”, doritorii vor putea accesa o sumă impresionantă de bani. Astfel, fiecare agricultor care participă la proiect ar pute primi până la 100.000 de euro, bani nerambursabili.

Noul program propus de Uniunea Europeană poate fi accesat și de cei trecuți de 40 de ani, spre deosebire de proiectul ”Tânărul fermier”. Cei care au cunoștințe agricole vor putea lua bani mai ușor. În plus, aceștia vor trebui să treacă prin câteva traininguri.

Vezi activitațile eligibile pentru a primi finanțare … aici !

Trimite un mesaj dacă esti interesat și porogramează o ședință de consiliere gratuită !

noul-fermier-reforma-pac

Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European a luat câteva decizii care îi privesc şi pe fermierii români.

În urma voturilor exprimate în comisia AGRI la peste 5.000 de amendamente depuse la raportul privind planuri strategice ale PAC, s-au creionat câteva direcţii care vor consolida viitorul fermierilor.

Printre direcţiile la care se referă noua politica a Parlamentului European este şi programul „Noul fermier”, unde prima de instalare va fi de până la 100.000 de euro!

„”Noul fermier” – un concept pentru prima dată introdus în Politica Agricolă Comună, care se referă la persoanele care au peste 40 de ani şi care pot primi o primă de instalare de până la 100.000 de euro! Cetăţenii români stabiliţi în străinătate vor avea, astfel, posibilitatea de a se întoarce acasă şi de a-şi porni o nouă afacere, chiar dacă au vârsta de peste 40 de ani”!

„În acest fel, se consolidează modelul fermelor familiale mici şi mijlocii! În acelaşi timp, se asigură un echilibru între resursele financiare ce urmează a fi puse la dispoziţia fermierilor mari şi fermierilor mici!”.

Tinerii fermieri (cu vârsta de până la 40 de ani) care au fost înfiinţaţi pentru prima dată ca şefi ai exploataţiei vor primi un sprijin complementar pentru o perioadă de şapte ani în loc de cinci ani cât era prevăzut şi cu un cuantum majorat de la 70.000 de euro la 100.00 de euro.

Sectorul apicol va beneficia de o creştere a ratei de cofinanţare de la 50% la 75% şi la 85% în cazul regiunilor ultraperiferice.

„Formele asociative vor beneficia de un sprijin considerabil din fondurile europene! Agricultura ecologică şi protejarea mediului reprezintă obiective clare şi asumate de noua PAC! Forma finală a Regulamentului privind Politica Agricolă Comună este de natură să consolideze viitorul fermierilor români şi europeni. Începând din 2020, fermierii români vor avea un viitor mai bun!”!