În sistemele RAS, distribuția exactă și la timp a hranei realizată cu sisteme adaptive hrănire este extrem de importantă pentru a atinge performanțele optime de creștere și pentru a reduce costurile de operare cu personalul. Frecvența de alimentare (tainurile) și cantitatea de hrană administrată depind de dimensiunea și de speciile de pești crescute.

Temperatura apei este unul dintre cei mai importanți parametri de mediu ce influențează creșterea și metabolismul peștilor și, în esență, consumul de hrană.

Se pot folosi alimentatoare mecanice (de exemplu, cu bandă, cu alimentatoare vibratoare sau cu șurub), care pot fi programate pentru a furniza cantitățile stabilite de furaje, la ore și date prestabilite. Aceste sisteme adaptive de hrănire, alături de sistemele de auto curățare a filtrelor mecanice scad necesarul de forță de muncă.

Cu toate acestea, în anumite situații se va utiliza hrănirea manuală, astfel încât peștii să poată fi observați în anumite etape ale dezvoltării lor. Corelarea dintre hrănire, număr de tainuri și frecvența de spălare a filtrelor tobă poate duce la un echilibru, fără variații de solicitare sau repaus.

Pentru informații suplimentare despre Sisteme Adaptive Hrănire contact aici…