Probabil, astfel de articole, nu fac bine la orgoliul nostru național, deoarece textul cu „Mândră țară bogată !”, este din ce în ce mai anacronic !

În fapt țara, este în continuare bogată, dar nu este și mândră. Nu este, deoarece, a fost croită după chipul și asemănarea unor politicieni pociți, cărora le pasă la fel de mult de țara lor, cum le pasă de şoarecii de prerie din Australia, sau de gândacul verde de Sumatra.

Lipsa culturii indiferent de natura ei, că este vorba de filozofie, tehnologie, sociologie, antropologie sau orice altă ramură și domeniu, îl face pe om să rămână un primitiv. Şi când o gaşcă de astfel de primitivi, pun mâna pe o țară, singura ei șansă, este să îşi conserve cât mai mult ființa și să nu piară !

Mesajul pe care l-am primit în dimineața asta, m-a făcut să mă întristez până peste limitele suportabilității psihice şi nu sunt unul dintre cei care nu ştiu a suporta presiunea „nimicului” ce ne înconjoară !

Când unii dintre confrații noștri europeni caută răspunsuri în înaltul cerului, noi ca nişte godaci fără simţire, scurmam în nămolul din bătătură. Politicienii noştri au tocat jumătate de miliard de euro pentru acvacultură şi creştem în continuare 12 gr. de peşte la hectar în bălți infecte și eutroficate.

Avem în schimb „Beline” unde nenorociții de jefuitori ai țării se relaxează „la o partidă” între două „tunuri” date națiunii.

Nu este preşedinte de partid, şef de guvern, preşedinte de consiliu judeţean, primar să nu aibă şi el Belinuța și băltuța lui.

Nu mai vorbesc de cumetriile, ce au sfârtecat Delta Dunării în concesiuni de tristă şi criminală amintire !

Dar, bunele maniere mă determină să îmi „mușc buzele” indiferent cât mă doare dragostea de țară, să adopt o mimică neutră şi să îi răspund prietenei mele care nu știe că România a fost „târâtă cu sila” în alt univers şi în alt timp de o gașcă de neandertalieni primitivi şi urât mirositori !

Dar, poate mă ajutaţi, să îi răspund prietenei Chiara, ca noi în România citim încă în gioc și în cioburi de oase, viitorul acvaculturii !

satelit

Dragă Daniel, îți mulțumesc că ai fost alături de tot ceea ce ţine de inovație în sectorul de acvacultură în ultimii ani și de aceea îți trimit acest mesaj.

În ultimul an reprezint un un start-up susținut de Agenția Spațială a UE pentru a aduce inovație și un control al costurilor mai bun pentru activități de acvacultură la nivel mondial.

Am dezvoltat un software de monitorizare a datelor preluate din satelit și de modelare a zonelor de coastă a oceanelor și mărilor, numit AquaX. Poate trimite alerte în timp real despre cuștile marine și ce este mai interesant despre rata mortalității peștilor, despre activitatea lor, hrănire, nivelul de alge, temperatura apei, salinitate sau despre condiţiile de climă din larg, oferind posibilitatea cage -urilor ca pe timp de furtună să fie scufundate până la adâncimea în care forța valurilor este mai mică.

Putem asista orice activități de pescuit să acționeze și să evite pierderi importante!

satelit1

Suntem deja în contact cu multe institute de cercetare în domeniul științei marine/acvacultură și, dacă doriți să evaluați AquaX, să inovați și să aduceți mai multă durabilitate activităților din țara dumneavoastră, aș fi bucuroasă să vă trimit un e-mail cu o prezentare completă. Sunteți binevenit să sugerați oricărui acvacultor care ar putea fi potențial interesat.

AquaX este un software care poate fi testat pe orice PC din orice fermă piscicolă, pentru previziunea riscurilor și monitorizarea în direct a parametrilor vitali.

De asemenea, pot seta un apel cu zoom pentru a vă arăta o demonstrație.

Vă rog să-mi împărtășiți adresa de e-mail pentru o primă prezentare completă power point și între timp urmăriți ColomboSky pe Linkedin:

https://it.linkedin.com/company/colombosky

Şi aici:

https://lnkd.în/dN2sktN

Mulțumesc!

Chiara Milanetti

satelit3