Unul dintre cele mai scandaloase subiecte dea lungul timpului a fost dacă un produs cum este Caviar Conservant Borax are efect negativ asupra consumatorilor.

Comisia pentru aditivi alimentari și substanțe nutritive adăugate produselor alimentare (ANS) oferă un aviz științific, de re-evaluare a siguranței alimentare în cazul acidului boric (E 284) și a tetraboratului de sodiu (borax) (E 285) ca aditivi alimentari în UE.

Acești aditivi sunt autorizați în UE pentru utilizarea drept conservanți a icrelor de sturion (caviar) până la concentrația maximă de 4 g boric acid/kg. Istoric vorbind, rușii stocau icrele de sturion în butoaie și le îngropau în pământ. Cum solul din jurul Mării Caspice este bogat în borax, acesta a acționat ca un conservant și a avut ca efect o ușoară îndulcire amăruie fiind necesară în același timp mai puțină sare pentru a păstra icrele).

Boraxul este interzis în SUA și Japonia la valori peste 0,5 mg/kg.

Deci, prin comparație, caviarul achiziționat în SUA va tinde să aibă un gust puțin mai sărat.

Produs certificat ARIAP !

Asociația Română pentru Inovație în Acvacultură și Pescuit (ARIAP) este o organizație non-profit înființată în anul 2015 cu sediul în Cluj Napoca, România. ARIAP colaborează și sprijină comunitatea științifică cu produse și soluții inovatoare. Deține una dintre cele mai diverse colecții de bacterii nitrificatoare și denitrificatoare dedicate pentru acvacultură.

OLOOSON SAFE

Pentru mai multe informații despre Caviar Conservant Borax Contact aici …