Începând cu anul 2021 finanțarea Fermelor de Acvacultură este posibil a fi făcută din fonduri nerambursabile POPAM II.2 iar contribuția personala din fonduri alternative de risc, de tip Venture Capital și Business Angels… SUNĂ LA 0724593613 !

Deoarece aceste instrumente financiare (non-bancare) nu sunt foarte cunoscute în mediul de afaceri autohton, prezentăm mai jos câteva informații cu caracter general:

Ce este finanțarea alternativă ?

Investițiile private și investitorii privați nu sunt o invenție recentă. De secole, cei care au avut bani au încercat să investească în idei noi și în afaceri viabile.

Cine sunt acești investitori ?

În general, sunt numiți “Venture Capital” sau “Business Angels” și sunt antreprenori sau foști antreprenori de succes, manageri experimentați în anumite industrii, căutând noi oportunități de dezvoltare a companiilor noi. Nu există un model generic satisfăcător, o matrice în care acești investitori pot să fie ușor clasificați, dar un lucru este sigur, vor investi atât în antreprenori (în dumneavoastră) cât și în propunerile de afaceri. Un bun plan de afaceri este necesar, dar nu suficient pentru a se ajunge la un acord. Chimia personală dintre un investitor și un antreprenor este extrem de importantă și în beneficiul ambelor părți.

Cui i se adresează ?

Acest tip de investiție se adresează proiectelor de afaceri cu un potențial ridicat al pieței, care pot oferi certitudinea unei rentabilități ridicate pentru a compensa riscul asumat de investitor. Acest risc ar putea include: Companii noi ce necesită fonduri de start și dezvoltare sau întreprinderi în creștere care se află în situația de a avea nevoie de extindere și consolidare.

Ce fonduri sunt disponibile ?

De la sute de milioane de euro, atunci când există fonduri colective, până la zeci sau sute de mii de euro atunci când sunt fonduri individuale.

Ce se oferă ?

În primul rând, finanțarea pe termen lung, fără tranșe și rate lunare, deoarece investitorul își asumă riscul afacerii, așteptând să își recupereze investiția și partea de profit convenită. Dacă nu există rezultate și afacerea se dovedește a nu fi un succes, pierderea este în întregime asumată de investitor.

În al doilea rând, abilitățile de afaceri și experiența într-un anumit domeniu, deoarece acești investitori vor investi doar în domenii în care au experiență sau unde pot identifica în cadrul grupului sau al rețelei de investitori această competență. Ei pot constitui o resursă importantă pentru consilierea și îndrumarea în gestionarea întreprinderilor nou create. Acest tip de „valoare adăugată” poate oferi companiei un avantaj competitiv real.

În al treilea rând, pot oferi credibilitate prin istoricul lor, având în compania dvs. un investitor de prestigiu, imaginea companiei dvs. este mult îmbunătățită și consolidată.

În al patrulea rând, capitalul propriu nu este rezultatul îndatorării bancare, astfel încât bilanțul afacerii este unul puternic. Investiția se face pe termen limitat și negociat cu fiecare investitor în parte. Deseori, ei vin cu toate contactele necesare pentru achiziționarea de tehnologie și ceea ce este și mai important pentru orientarea afacerilor către piața internațională. Vânzarea serviciilor sau a produselor unei companii asistate de investitori privați este una globală, nu doar locală sau regională.

Ce tip de afacere poate primi această finanțare ?

În principiu, orice tip de afacere care pare să fie capabilă să ofere condiții pentru o rentabilitate a investiției și cota de profit pentru investitor într-un timp scurt. În cazul nostru prezintă interes afacerile cu Ferme de Sturioni pentru producerea de Caviar, dar pot fi imaginate afaceri cu astfel de tipuri de finanțare în alte peste 50 de domenii industriale !

Cum pot lua legătura cu acești investitori ?

Dacă sunteți antreprenor sau doriți să deveniți, dacă aveți o idee de afaceri sau chiar mai mult, atunci sunteți în locul potrivit și la momentul potrivit. Tot ce trebuie să faceți este să achiziționați produsele oferite de www.caviarfactory.ro pentru a obține documentele de care este nevoie. Veți găsi un business plan de afaceri în format Microsoft Office Excel 2016 sau 365 în arhiva digitală și un model narativ în format Microsoft Office Word 2016 sau 365. Instrucțiuni detaliate de lucru sunt incluse în aceste documente ce sunt elaborate sub formă de chestionar. Veți putea utiliza baza de date cu toți investitorii cu capital integral privat, investitori de risc, investitori angel și investitori de impact, veți avea acces la portofoliile lor și la criteriile de acordare a finanțărilor. Până când veți finaliza planul dumneavoastră de afaceri, atât financiar, cât și narativ vă veți contura o viziune extrem de concretă asupra afacerii pentru care solicitați finanțare. Veți găsi un portofoliu impresionant de proiecte finanțate de aceste companii financiare, și veți putea consulta secțiunile privind regulile, principiile și metodele de lucru. În baza de date InvestMarket veți găsi informații care nu sunt prezente pe site, cum ar fi e-mailul ofițerilor de cont din aceste companii. După finalizarea aplicației Business Plan, veți putea să scrieți un e-mail de adresare (șablonul este inclus în documentație) la care veți atașa un rezumat executiv (Executive Summary) pentru evaluare. Dacă subiectul afacerii dvs. prezintă interes, va trebui să transmiteți întregul dosar (lista de conținut este inclusă în documentație). Atenție privind protejarea drepturilor dumneavoastră de proprietate intelectuală sau industrială !

Business Plan-ul

Caviar Factory folosește un model personalizat de Business Plan ca instrument unic pentru selectarea ideilor de afaceri și a afacerilor care vor fi finanțate. Aceasta este o declarație oficială a obiectivelor afacerii, motivele pentru care acestea pot fi atinse și a strategiilor prin care pot fi atinse. Este obligatoriu să conțină informații despre organizația care solicită sprijin financiar și despre echipa care va lucra la atingerea aceste obiective.

Calcul financiar extins și detaliat

Un plan de afaceri este o declarație contabilă formală care descrie numeric un set de obiective de afaceri, motivele pentru care se consideră a fi realizabile, planul strategic și etapele și tehnicile de management pentru atingerea acestor obiective. Ipotezele și ideile vizionare ale afacerilor trebuie să fie transformate în cifre și trebuie să fie susținute de ipoteze rezonabile și verificabile cu privire la evenimentele și reperele viitoare. Microsoft Excel © se evidențiază ca fiind cel mai popular software de calcul tabelar și, din acest motiv, întreaga dezvoltare a business planului se va contura în jurul aplicațiilor Excel.

Partea Narativă

Oamenii iubesc o poveste bună ! Îndrăgim poveștile, pentru că sunt ușor de înțeles, mai ales, dacă sunt spuse bine ! O narațiune este un instrument puternic pentru a spune povestea dvs. de afaceri, pe lângă prezentarea complexă a unui plan de afaceri.

Scrierea unei narațiuni despre afacerea dvs. este primul pas în formularea cazului dumneavoastră într-o poveste pe care o puteți spune potențialilor investitori. Este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a trece peste anxietatea de a privi rânduri și coloane detaliate de numere care într-adevăr nu vor avea sens decât după ce ați formulat povestea genezei afacerii dvs.

Noi cei de la OLOOSON Fish & Caviar Factory vă stăm la dispoziție cu toată experiența de care dispunem, cu proiecte la cheie, cu business plan-uri detaliate și studii de piață !

Pentru informații suplimentare și programare vă rugăm să apelați la 0724593613 program Luni – Vineri 11.00 – 17.00 sau Contact …