Bibanul european este o specie de pește eurasiatică comună, răspândită pe scară largă, care trăiește în habitate sălbatice de apă dulce. Interesul față de valoarea lui economică (valoare de piață ridicată) și interesul recreative (adică pescuitul sportiv) au condus la dezvoltarea culturii sale în sisteme recirculante de acvacultură, încă din anii 1990 și este considerată printre cele mai interesante specii pentru dezvoltarea acvaculturii interioare în Europa. Cu toate acestea, în ciuda potențialului său economic, producția este încă limitată. Găsim un interes major în Finlanda, Franța și Ungaria.
Creşterea bibanului în faza larvară presupune două etape importante: faza I de la eclozare până la sfârșitul înțărcării (adică trecerea de la furaje vii (purici de baltă, rotifere, viermi roșii tubifex) la pelete inerte, în aproximativ 26 de zile de la eclozare) și faza II din ziua 27 până la sfârșitul perioadei de creştere în creşă la aproximativ 60 de zile.
După această perioadă puietul de biban nu mai este sensibil la condițiile de mediu mai grele și poate fi mutat în bazine de creștere mari.
Pentru informații detaliate despre proiectarea fermelor și protocoalele de creștere vă stăm la dispoziţie la Tel/WhatsApp +40724593613 sau email daniel.tabacaru@caviarfactory.ro