Am lansat producția unei game de Inoculi Acvacultură deoarece în procesele de bio-filtrare de la nivelul unei ferme în sistem recirculant sunt importante pe lângă calitatea suportului bacterian, calitatea apei și a nutrienților pentru dezvoltare bacteriană cât și calitatea și mai ales diversitatea consorțiului bacterian existent în biofiltru. În acest fel am fructificat experiența noastră de peste 8 ani de zile în setarea și cultivarea bacteriilor nitrificatoare.

family

Prezentul consorțiu bacterian folosit de OLOOSON Caviar & Fish factory este achiziționat de la un institut celebru european sub licența de utilizare doar în produse destinate acvaculturii.

Este de la sine înțeles că bacteriile nitrificatoare autotrofe sunt în general prezente în marea parte a ereal-urilor. Însă cu siguranță știm că ele nu trăiesc în medii sulfuroase, acide sau acolo unde prezența metalelor este foarte pregnantă.

În arealul românesc există câteva zone unde bacteriile nitrificatoare sunt în cantități extrem de mici sau chiar de loc.

Însă solicitarea pe care o produce încărcarea biologică și furajarea intensivă în cadrul unui sistem recirculant este de câteva sute de ori mai mari decât în mediul natural.

Din acest motiv în fermele intensive se folosesc inoculi selecționați pentru o gamă cât mai mare de acțiune și mai ales pentru o eficiență cât mai mare la temperaturile scăzute cum sunt cele din fermele de sturion și păstrăv. Temperaturi scăzute față de temperatura de 30 de grade la care rata de dezvoltare a acestor bacterii este maximă.

Consorțiul bacterian pe care OLOOSON Caviar & Fish factory îl folosește la prepararea produselor prezentate în secțiunea Produse la Inoculi Acvacultura Industriala conține următoarele tulpini: vezi aici…