Se pare că programul AGRO IMM INVEST, a stârnit extrem de mult interes, deoarece primesc foarte multe întrebări despre ce poate să facă INNOVATIVE FARM OLOOSON, în ajutorul celor interesaţi.

Așa că încerc să clarific cateva aspecte…

Primul lucru de care ai nevoie este o firmă care să aibă ca activitate “Acvacultura în ape dulci și sărate” codul CAEN 322 (toată subdiviziunea).

Dacă nu ai firmă, faci una repede şi îi declari sediul social la adresa ta de acasă şi punct de lucru pe terenul unde doreşti să faci ferma.

Dacă nu ai o firmă este de dorit să vezi dacă nu poţi cumpăra una deja existentă şi poate cu activitate pe plus în ultimii doi sau trei ani. Îi schimbi numele, sediul şi CAEN-ul, dacă nu are CAEN 322.

De aici, drumul pe care trebuie să îl urmezi ca să accesezi fonduri de tip AGRO IMM INVEST este următorul:

Analize de calitatea apei din toate sursele posibile de accesat pe teren, deoarece topologia sistemului de ferma depinde foarte mult de calitatea apei. (Este de dorit înainte de a cumpăra terenul, să luați din vecini o probă de apă, deoarece există și șansa nefastă să nu puteti folosi apa și să ramâneți cu un teren inutil pentru acvacultură).

Dacă încă nu ai teren şi vrei să cumperi unul, mergi întâi la Primărie, cu vânzătorul terenului, să întrebi şi să ceri un certificat de urbanism, din care să rezulte că ai dreptul să construieşti o hală, baltă, etc.. pe teren.

Apoi ai nevoie de o monografie (o facem noi) cu care mergi la Agenţia de Mediu, la Apele Române şi în final la ANPA pentru licenţa de acvacultură.

La Mediu, Apele Române și la ANPA ai nevoie de un proiect de fermă (îl asigurăm noi).

După asta, ca să primeşti cei 120,000 € trebuie să îţi alegi o bancă din lista de mai jos de la care vei primi creditul. Aceasta îţi va cere un business plan (îl asigurăm noi) şi un studiu de piaţă (îl asigurăm tot noi).

Pentru accesarea AGRO IMM INVEST, beneficiarii vor alege una dintre bancile participante în cadrul programului:

Banca Transilvania, BCR, CEC Bank,  Raiffeisen Bank, BRD- Groupe Societe Generale, Unicredit Bank,  Alpha Bank, Intesa Sanpaolo Romania, Exim Bank,  OTP Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Internet Bank, Porsche Bank, Procredit Bank,  Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank și Techventures Bank.

Trebuie să te înregistrezi în lista celor care solicită sprijin financiar (înregistrarea o facem noi).

Ai nevoie de garanţii doar pentru 20% adică 24.000 € şi restul e garantat de guvern.

NU e uşor, tot drumul ăsta de urmat , dar cu 120.000 € poţi face o fermă iumitor de profitabilă şi de modernă într-un an de zile.

Şi dacă treaba nu merge indiferent de motive, nu îţi pierzi casă, maşina sau averea (dacă ai aşa ceva) deoarece riscul e preluat de Guvern !

Drum lung şi anevoios, însă nu ai nevoie de motive speciale ca să te încumeţi ?

Schimbă-ţi viaţa, schimbă-ţi meseria şi învaţă să lucrezi într-un domeniu unde cererea este de 5 ori mai mare că oferta. Nu vei putea produce atâta peşte pe cât este de mare cererea. Şi poţi să faci şi o fermă mixtă în care să creşti specii mixte sau de ce nu, o fermă de creveţi unde profitul este exponenţial.

Așa că un telefon la +40724593613 şi ai făcut primul pas. Avem un pachet de servicii orientat către demersul acesta și nu îți luăm mulți bani în avans. Din valoarea totală a proiectului aprobat de bancă ne vei plăti, ca bonus de succes, după ce intră banii în contul tău, 8% pentru serviciile de elaborare a proiectului unei ferme extrem de avansată tehnologic și specificațiile necesare pentru licitațiile de achiziție sau execuție a fermei. Colectivul care va elabora proiectul de fermă a câștigat cea mai importantă competiție mondială în materie de inovație în acvacultură la care au participat peste 80 de echipe de cercetători din întreaga lume. în materie de execuție avem alături de noi, ca partener cel mai mare dezvoltator de ferme din lume. Și cu toate acestea preturile pentru echipamente sunt și vor fi cu 40% mai mici decât la concurență. Și aici nu este vorba de 40% ca și bani, ci de ce poți face cu acești bani economisiți în cadrul proiectului.

Până atunci vei plăti însă analizele de calitatea apei pentru acvacultură (nu sunt compatibile cu rezultatele analizelor de potabilitate), redactarea raportului de oportunitate piscicolă și acvacultură, redactare monografiei, business planul și studiul de piață. Pentru asta îți vom cere cel mai mic pret din piată ce poate varia între 800 € și 1.500 € depinzând de complexitatea proiectului prezentat în monografie.

Cu suma de 120.000 € va putem construi o fermă de 20 – 30 tone de pește/an (depinde de specie) și o mică unitate de procesare eviscerare, congelare, afumare și ambalare.

Va așteptăm și vă dorim Succes !