Adaptiv în cazul unui Filtru Mecanic Adaptiv înseamnă că debitul de filtrare este adaptat în mod automat condițiilor de turbiditate, solide și semisolide aflate în suspensie în apă. Practica ne spune că momentul de hrănire este precedat de creșterea acestor particole în apă și în consecință avem o sarcina mai mare de realizat din partea de filtrare mecanică. Acest sistem duce la o economie de energie de peste 70%

Pentru a fi eficientă, filtrarea mecanică trebuie să elimine din sistem aceste solide şi chiar şi materia organică, cum ar fi algele, în cel mai scurt timp cu putinţă.

Un sistem ideal ar elimina orice urmă de solid din sistem în jumătate de oră, la două recirculări pe oră, însă trebuie să luăm în calcul că nu toată apa din sistem trece prin filtrul mecanic în acel interval de timp şi datorită amestecului apei filtrate cu cea nefiltrată, vom avea situaţii în care un procent din volumul de apă va fi recirculat de mai multe ori şi o parte va ajunge să nu fie antrenată în fluxul de filtrare.

Acest fapt depinde de forma bazinelor, de amplasarea sorburilor şi de agitaţia efectivă a apei.

Pentru informații suplimentare despre Filtru Mecanic Adaptiv contact aici…