• Proiectarea unităţilor de mică, medie şi mare capacitate în sistem recirculant;

  Activitatea de proiectare ferme acvacultura începe cu capacități de 2 sau 3 tone, numite ferme de PFA, trecând prin categoria 50 tone, ferme de SRL și ajungând la ferme de sau peste 150 de tone, numite ferme de SA, principiile rămân aceleași. Însă valoarea investiției și faptul ca banii obținuți din Fondurile Europene sunt „scumpi„ ne limitează să avem o abordare de cel mult, zona SRL.

 • Proiectare unităţi de reproducere acvacultură: crap, ten, şalău, păstrăv, sturion, clarias, tilapia.

  Apa din sistemele de reproducere OLOOSON datorită filtrelor cu zeoliti este complet lipsită de amoniu, amoniac, nitriți sau nitrați. Acest fapt duce la un procent de peste 90% eclozare și creștere larvară.

  O filtrare mecanică de excepție începe din etapa de realizare de documentatii deoarece documentarea și proiectarea riguroasă sunt considerate elemente de succes în cazul filtrelor mecanice. Datorită rezoluțiilor de filtrare ce încep de la 20 de microni, sarcina asupra sistemului și a biofiltrului în materie de solide organice în suspensie este aproape inexistentă.

 • Proiectare ferme acvacultura cu apa din pânza freatică

  Deoarece în fermele OLOOSON nu se utilizează energie pentru încălzirea sau răcirea apei, alta decât cea pentru funcționarea pompelor din puț, este necesar ca acesta să fie executat extrem de profesional. Să fie făcut la adâncimea optimă, să fie izolate perfect, ca apele din stratul superior să nu infesteze apa de la adâncimea de pompare, să fie fiabile și usor de întreținut, să funcționeze în regim continuu.

 • Proiectare filtre mecanice la intrarea / evacuarea apei din fermă.

  În faza de realizare de documentatii se va avea în vedere atât intrarea cât si ieșirea apei din fermă, ce trebuie să fie fără solide sau semisolide în suspensie. Reglementările de mediu prevăd la deversare în canale, pâraie, râuri sau lacuri un nivel minim de turbiditate și un nivel mic al acestor suspensii.

 • Proiectare ferme acvacultura funcționale;

  OLOOSON Caviar & Fish Factory iși dedică activitățile pentru proiectare ferme acvacultura în sistem recirculant. Astăzi importul de pește la nivelul Uniunii Europene este de peste 70%.Sistemele de creștere extensive (bălți, lacuri) nu oferă operabilitatea necesară și startarea unui ciclu de producție în orice perioadă a anului. Acestea sunt dependente de temperatura mediului înconjurător și de ciclurile anotimpurilor.

  OLOOSON Proiectare Ferme Acvacultura

  Producțiile de pește la hectar nu depășesc 200 kg în sistem fără hranire și maxim 2.000 kg cu hrănire intensivă. Dar, chiar și în cazul celor mai mari producții la hectar, faptul că se recoltează toamna, când toți fermierii fac același lucru, duce la scăderea prețului de vânzare, din cauza abundenței produselor piscicole în aceași perioadă de timp.În restul anului nu există ofertă și în consecință lanțurile de mari magazine importă produse piscicole ce de fapt provin în mare parte din sistemele recirculante ale altora.

  Și din acest motiv marea majoritate a crescătorilor de pește întâmpină dificultăți la intrarea cu produse de piscicultură românești în lanțurile de magazine.

 • Proiectare bazine de filtrare biovegetală (iazuri, lacuri tehnice);

 • Proiectare hale şi infrastructurii de găzduire a unităţilor de acvacultură;

 • Proiectare sisteme de infrastructură (înprejmuiri, iluminat, acces);

 • Proiectare unități de procesare carne, caviar, piele, extracte;

Cere oferta …