Doza 1 Kg / 1 m3 apă în sistem cu folie PVC sau HDPM.
Doza 2 Kg / 1 m3 apă în sistem bazine betonate.
Doza 4 Kg / 1 m3 apa în sistem bazine de pământ.

Tratamentul se aplică odată la 14 zile.

Zeoliții Preinoculați

Cele mai bune rezultate se obțin dacă suportul media, în cazul nostru zeoliți cu sort 0,6 -0,8 mm și Clinoptilolite 87 % au fost pre inoculați bacterian. Acest lucru a fost realizat prin scufundarea zeoliților în bio reactorul de creștere inoculi timp de mai multe săptămâni. Zeoliții au fost în prealabil formatați prin spălare cu o soluție de Acid Clorhidric. După spălare și uscare la 400 grade C, zeoliții sunt tratați cu o saramură de Clorură de Sodiu la un pH ce a fost adus la valoarea de 12 cu NaCl. În acest moment are loc afinizarea zeoliților prin dopare cu ioni de sodiu pentru a avea selectivitate față de ioni de amoniu si neutralitate față de alți ioni cum ar fi calciu, magneziu, etc… Capacitatea de retenție a zeoliților poate ajunge la 30 mg NH4 / 1 gram zeoliți. Această capacitate de retenție este finită și se va ajunge la pasivizarea zeoliților în foarte scurt timp. Pentru a contracara aceasta pasivizare consortiul bacterian ce a fost pre inoculat se dezvoltă uimitor beneficiind de o suprafată specifică de până la 28.000 m3 / m3.

Zeoliții Bio-Zen se presară pe fundul bazinelor de creștere și a iazurilor în mod cât mai uniform posibil. Nu dăunează omului, animalelor, peștilor și organismelor acvatice.

Normalizează instant nivelul amoniului.

Mod de utilizare:

Verificați ca pe perioada dispersării zeoliților și minim 48 după efectuarea acesteia, sistemele de germicidare / sterilizare cu UV să fie scoase din funcțiune.

Verificați ca apa să nu conțină hidrogen sulfurat sau sulfuri, mai mari de 0,5 mg /l.

Măsurați temperatura apei și în cazul în care lucrați cu temperaturi mai joase de 26 – 30 C, luați în calcul o majorare liniară a dozelor de așa natură încât la 15 grade C să dublați dozele de mai sus.

Nu introduceți în apă Bio-Zen înainte de a vă asigura că aveți un nivel de minim 0,1 – 0,3 mg/l de NH4

Nu introduceți Bio-Zen atunci când nivelul de NH4 depășește 1,4 mg/litru.

Nu introduceți Bio-Zen atunci când nivelul pH-ului nu este între 7.0 si 8.5.

Nu introduceți Bio-Zen în sistem dacă nivelul de oxigen nu se află la minim 90% saturație naturală. Nu depășiți 105% saturația oxigenului dizolvat.

Nu introduceți Bio-Zen în sistem dacă nu aveți un minim de 50 mg/l de CaCO3 și un minim de 30 mg/l MgCO3 sau dacă duritatea apei este sub 3 (puncte germane).

Nu introduceți Bio-Zen în sistem până nu v-ați asigurat ca la nivelul nutrienților vitali identificați un nivel minim de Cu, Zn, Mo, Fe, P, K.

Nu introduceți Bio-Zen dacă ați utilizat, sau utilizați antibiotice de orice fel și în orice cantitate.

Nu depozitați în expunere solară și la temperatură mai mare de 18 grade C.

Produsul are termen de valabilitate din momentul desigilării recipientului maxim 30 zile.

Garanția acestui produs este valabilă doar în cazul în care sunt respectate condiționările de mai sus !!!

Pentru analize de laborator puteți apela la serviciile noastre.

Produs certificat ARIAP !

Asociația Română pentru Inovație în acvacultură și pescuit (ARIAP) este o organizaţie non-profit înființată în anul 2015 cu sediul în Cluj Napoca, România. ARIAP colaborează şi sprijină comunitatea științifică cu produse și soluții inovatoare. Deține una dintre cele mai diverse colecție de bacterii nitrificatoare și de nitrificatoare dedicate pentru acvacultură.

Produsul se comercializează în recipiente sigilate de următoarele volume: