În sistemele RAS exista unitati procesare apa deoarece temperatura apei este unul dintre factorii principali de mediu care influenţează rata de creştere a peştilor.

Sistemul de control al mediului trebuie să fie capabil să controleze temperatura apei, astfel încât performanţa de creştere a speciilor termofile (altele decat sturionul si pastravul) să fie optimă pentru a justifica costurile de operare de operare.

Apa se încălzește direct, prin schimbătoare de căldură eficiente, prin utilizarea de rezistențe electrice, cazane pe gaz sau electrice, pompe de căldură.

Încălzirea spaţiului, poate fi de asemenea luată în considerare, dar nu este la fel de eficientă ca alte metode de încălzire a apei.

Utilizarea căldurii reziduale provenite din pompe şi aeratoare poate fi folosită pentru a încălzi apa. Sistemele de control termostatic se bazază pr unitati procesare apa ce sunt disponibile pentru toate echipamentele de încălzire sau de răcire.

Există de asemenea, o serie de alte surse naturale de energie care pot fi utilizate pentru a controla temperatura apei în RAS, cum ar fi încălzirea solară, iazurile saline şi apa geotermală.

Pentru informații suplimentare despre unitati procesare apa contact aici …