Acvacultura este un domeniu ce poate fi automatizat și în care Software monitorizare control se simte ca la el acasă. Dacă ști ce nevoie are peștele tău de oxigen și atunci când eclozează și atunci când crește, se hrănește, hibernează sau se reproduce și daca ști și ce valori ale oxigenului sunt critice și trebuie pornită o alarmă sau o pompă ori un electroventil, ai să poti să scri o aplicatie utilizând softul nostru.

La fel pentru temperatură, nivel, amoniu, nitriti, nitrati, pH, redox, salinitate, iluminare, hranire, etc….

Avantajul cel mare este că software monitorizare control nu pleacă în concediu, nu doarme la serviciu, nu cere mărire de salariu și nici nu întârzie niciodată.

software-2

Am scris un „poem„ despre un pește și nu era peștișorul de aur ….

În viaţa de zi cu zi a unui sistem RAS, sistemele obişnuite de alarmare vor da alarme în 50% din timpul de lucru. Există numeroase combinaţii de factori care vor „conspira” pentru a face sistemele de alarmă ineficiente şi nu trebuie să presupunem că instalarea unui sistem de alarmă garantează că acele  probleme vor fi întotdeauna detectate. Este posibil ca atunci când ceva nu merge să avem un şir de alarme de la factori ce se potenţează şi se află în interdependenţe intime. Modelarea matematică poate ajuta atunci când un factor nu a fost detectat, deoarece el este în corelare şi influenţat de ceilalţi factori.

Cu alte cuvinte, erorile aparatelor de măsurare sunt eliminate din sistem prin modelare şi comparare matematică. Spre exemplu, nu pot să apară în sistem nitriţi fără ca să scadă amoniul. Şi nu pot să apară valori mici la pH dacă valoarea CaCO3 este mare. Nu poţi avea valori mai rele de calitate a apei atunci când înlocuieşti apa uzată cu o apă curată. În felul acesta am construit un sistem fuzzylogic, care foloseşte sistemele de măsurare şi valorile introduse manual în sistemul de analiză de balanţă masică.

În fapt, Software monitorizare control este vorba de un sistem cibernetic ce analizează permanent valorile de intrare, ieşire şi are bucle de control pentru a ţine în echilibru întregul sistem.

Aşa cum o centrală nucleară are o unitate de decizie şi control, aşa cum un avion are un pilot automat, aşa şi sistemul de control proiectat asigură controlul şi monitorizarea sistemului RAS. Pentru aceasta, am dezvoltat un sistem de control eficient, care va utiliza, în general, cititoare de debit, senzori de nivel, manometre, controlere de alimentare cu energie, oxigen dizolvat şi apă, senzori de temperatură pentru a oferi informaţii sistemelor de alarmă şi de control (de exemplu, contorizare debit pentru oxigenare).

Este un Software monitorizare control expert bazat pe controlere logice programabile (PLC) şi pe o bază de calcul (de control central) a tuturor sistemelor.

Pentru mai multe informatii despre Software Monitorizare Control contact aici…