Programul – Ferma mea !

Solicită „Ghidul Crescătorului de Sturioni în Sistem Recirculant” la prețul de 100 RON  Formular Comandă și vei primi în sistem ramburs în 24 de ore toate informațiile necesare.

Ca urmare a unui volum extrem de mare de solicitări primite în ultimul timp am decis să lansăm un program rapid de asistență și clarificare a majorității aspectelor ce sunt presupuse în realizarea unei ferme.

OLOOSON – Fish & Caviar Factory oferă celor interesați un program de înfiintare, realizare și operare “pas cu pas” a unor ferme de acvacultură din categoria “Urban Farm” asigurând asistența prin servicii  de specialitate a tuturor etapelor necesare pe durata unui ciclu de producție. Vezi galeria de imagini de mai jos !

Modelul de fermă

Îl constituie modelul “Urban Farm – Sistem recirculant intensiv” cu un volum de creștere în hală, sau alt tip de spațiu (indoor) de 32 m3 și 56 m3 în configurații multiple și scalabile. În afara modelelor “Urban Farm – Sistem recirculant intensiv” se pot solicita pentru capacități mai mari de crestere “Custom”.

Mai jos se afla un profil foto a unui sistem nou dat in folosinta

Sistemele produse de noi au avut un parcurs inovativ fiind permanent in proces de inbunatatire a performantelor. Marea provocare a fost obtinerea unui raport cat mai bun intre volum sistem, amprenta la sol, densitate de crestere, rata de recirculare si capacitate biofiltrare. Primul sistem creat in anul 2006 avea un debit de recirculare de doar 17 m3 /h, fiind bazat pe un sistem complicat de sifoane de pardoseala ce se montau pe fundul bazinelor, tevi de 110 mm, mufe imbinare, cuplaje cu garnituri, robineti si filtre mecanice de 40 m3 /h (teoretic) si in realitate de 21 m3 /h produse de una din putinele firmele de profil din Europa, la un pret exorbitant.

Ne fiind un debit de recirculare suficient pentru o crestere intensiva, asa cum am dorit, si cum debitul este rezultanta unei inmultiri intre sectiunea tevilor de curgere si viteza de curgere a apei pe moment am decis sa marim sectiunea deoarece viteza de curgere nu putea fi modificata fiind intre 0.6 – 0.8 m / sec.

Asa am trecut la sectiuni de 160 mm, apoi la 250 mm si in afara de o dublare a debitului am reusit sa inzecim costurile de productie si dificultatea de montaj a sistemului.

Cand ajungi sa achizitionezi tevi, coturi, flanse, robineti de 250 mm trebuie sa iei in calcul si dificultatile de asamblare (lipire) a acestor elemente.

Un alt lucru delicat era faptul ca aparea o inaltare a fundului bazinului cu aproape 340 mm ce era compensata cu un pat de polistiren extrudat (alte costuri) sau saparea unui sanal sub bazin pentru a face loc unei astfel de tevi gabaritice alaturi de elementele de conectare mai exact coturi.

Era clar dupa toate aceste upgrade ca nu asta era directia inspre care trebuia sa ne indreptam.

Si asa s-a nascut Nessy cel mai nou sistem recirculant imersat in bazinul de crestere,de concept 100% original, fara tevi, coturi, flanse, robineti si care asigura un debit de recirculare de 80 de ori mai mare decat a sistemului din 2006, fiind limitat doar de suprafata sitei de inox si suprafata cumulata a spatiilor libere dintre firele sitei (void space).

Diametrul gaurii de intrare a apei in filtrul mecanic este de 800 mm iar apa intra gravitational deoarece in partea de jos a filtrului mecanic se afla o pompa sumersibila de mare putere ce asigura un debit uriase pentru filtrarea biologica ce este suspendata peste suprafata bazinului de crestere apa curgand din acest filtru direct in bazin.

Si in acest fel am scapat de o lista lunga de probleme incepand de la debit si terminand cu apa rezultata din condens de pe tevi.

Filtrul biologic al sistemului din 2006 se baza pe 6 m3 de biobolls de plastic extrem de scump dar care nu oferea decat un maxim de 500 m2 /m3.

Nessy are in functiune un sistem bazat pe zooliti innoculati cu suprafata desfasurat de 24.000 m2 / m3.

 <<<… Inapoi  –//– Mai departe – Evaluare… >>>